Piilotyöpaikka odottaa löytäjäänsä - eli sinua!

Hyvin monet avoimet työpaikat eivät koskaan päädy julkisuuteen. Yritykset eivät ilmoita niitä sen avoimien työpaikkojen tietokantoihin tai rekrytointifirmoihin. Vielä harvempi työpaikka julkistetaan sanomalehden työpaikkailmoituksena.

Piilotyöpaikka tarkoittaa juuri tälläista työtä, työpaikkaa johon ei haeta työntekijää julkisesti. Todennäköisesti yrityksessä ei ole edes aloitettu aktiivisesti etsimään työntekijää, on vain tunnistettu tarve uuden työntekijän palkkaamiselle.

Neljä työpaikkaa viidestä on piilossa

Tilastojen mukaan peräti 80 % kaikista työpaikoista piilee piilotyömarkkinoilla - vain 20 % päätyy julkisuuteen saakka.

Sen vuoksi sinun on turha tyytyä selailemaan verkon rekrytointisivustoja, mol.fi-verkkopalvelua ja sanomalehtien työpaikkailmoituksia.

Sen sijaan sinun on aktivoiduttava, lähdettävä etsimään piilotyöpaikkoja!

Piilotyöpaikka löytyy kun osaat etsiä

Jos piilotyöpaikka olisi helppo löytää, ei se ansaitsisi piilotyöpaikaksi kutsumista. Kuitenkin löytäminen helpottuu, kun otat vaarin seuraavista vinkeistä.

Ensinnäkin sinun täytyy pitää korvat auki keskustellessasi ystävien, sukulaisten ja tuttavien kanssa. Jokainen meistä tietää jonkun yrityksen, joka saattaisi palkata uusia työntekijöitä. Kenties me emme vain tiedä jonkun tuttavamme etsivän juuri samanlaista työpaikkaa.

Siksi sinun on hyvä aktivoida verkostosi. Pidä yhteyttä tuttaviisi, jotka työskentelevät kiinnostavissa yrityksissä. Silloin saatat kuulla ensimmäisten joukossa kiinnostavasta työpaikasta.

Seuraa työpaikkailmoitusten sijaan uutisia

Piilotyöpaikan etsijän kannattaa toki seurata myös uutisia ja ajankohtaisia tapahtumia. Piilotyöpaikka voi nimittäin hyvinkin löytyä talousuutisia lukemalla: jotain yritystä koskeva uutinen sisältää usein vinkin laajentamisesta, rekrytoinnista tai hyvästä menestyksestä.

Sellaiseen yritykseen sinunkin kannattaa ottaa yhteyttä!

Kartoita kiinnostavat yritykset

Järjestelmällisyys palkitaan myös piilotyöpaikkaa etsiessä. Sinunkin kannattaa pyrkiä tehokkuuteen ja järjestelmällisyyteen - silloin piilotyöpaikan etsiminen ei enää muistuta neulan etsimistä heinäsuovasta.

Yksi hyvä tapa lähestyä asiaa on kerätä luetteloa kiinnostavista yrityksistä, omista kontakteistasi ja heidän yhteystiedoistaan.

Sen jälkeen voit ryhtyä ottamaan tarkemmin selvää yrityksistä, googlailla tietoja niistä ja seurata yritystä koskevia uutisia lehdissä.

Pidä ansioluettelosi ajan tasalla

Muista myös pitää hakuasiakirjasi aina valmiina sopivan tilanteen löytyessä. Kun olet paikallistanut piilotyöpaikan, on sinun oltava valmis tarttumaan heti tilaisuuteen.

Lähetä siis nopeasti sähköpostia, soita perään ja sovi tapaaminen.

Silloin saaatat löytää juuri sinulle sopivan piilotyöpaikan nopeammin kuin kuvitteletkaan!